Jeg jobbet i Nærbutikken Hegna Landhandel, når jeg reiste til og fra Haugesund!

Jeg jobbet i Nærbutikken Hegna Landhandel, når jeg reiste til og fra Haugesund!

Som en del av mine arbeidskolleger fikk med seg, så hadde jeg support fra Haukelifjell en natt denne uken. Hans Olav Bakås inspirerte meg til å fortelle litt om dette, så her kommer en liten fortelling fra hva som kan være en vanlig arbeidsdag som ansatt på Nærbutikken Hegna Landhandel!

                Ei god venninne av meg flyttet til Sandeid (litt utenfor Haugesund) tidlig i år og jeg hadde ennå ikke vært på besøk i det nye huset. Jeg er veldig glad i å kjøre bil og tenkte at denne uken hadde det vært fint med en tur over fjellet i det fine høstværet. Av gammel vane så tenker jeg at slike ting passer best i helger, men denne helga skal vi blant annet ha litt opplæring på Hegna, så da utgikk det. Fridagene mine denne uka er onsdag og fredag, men da har jeg andre planer. Jo mer jeg tenkte på å dra, jo mer fikk jeg lyst. Jeg gikk inn på Google Maps og kikket på avstanden. Det tar 4 timer å kjøre hver vei. Jeg kikket på arbeidslisten igjen. Jeg jobber fra 22-8 både på mandag og tirsdag. Det betyr jo at jeg så å si har hele dagen på tirsdag fri.

Og det er jo ikke noe problem å ha support i bil!

PS: Trafikksikkerhet først av alt, når det kom varsel så svingte jeg trygt inn til siden av veien, stoppen bilen, og hjalp kunden.

Så jeg bestemte meg for å stå opp kl. 5 på tirsdag med planlagt avreise kl. 6. Jeg pakket, og bar Odette sovende ut i bilen. Som noen av dere kanskje vet så er jeg true crime fanatiker. Dessverre har jeg hørt opp alt av podcaster, så denne gangen falt valget på Lørdagsrådet. Litt før kl. 8 hadde vi kommet frem til Edland. Det er siste stasjon før fjellet, så det var naturlig å stoppe der for forfriskninger og ikke minst var det på tide for vesle frøkna å våkne og få seg litt frokost.

Da vi hadde kost oss ute på en benk med frokost var klokken plutselig over 8 og jeg kunne logge meg av og gi stafettpinnen videre. For en fin avslutning på vakta!

Turen over fjellet tok litt ekstra tid, tunellene var nemlig stengt, så det ble en del venting da vi måtte kjøre etter følgebil på de gamle veiene. Samt at på et parti så stod det en flokk med geiter midt i veien som ikke hadde noe de skulle rekke, så da måtte vi vente på gjeteren. Vi kom allikevel relativt tidlig frem til Sandeid og fikk en fin dag der. Vi gikk blant annet tur og så mange kuer og andre spennende dyr.

                Da klokka ble 20 hadde vi fått i oss middag og vesla hadde fått på seg pysj. Vi var klare for turen hjem. Tiden går fort når man kjører bil og hører på noe interessant.

Så jeg satt en alarm til å ringe kl. 21.50, slik at jeg skulle huske å logge på vakt.

Jeg funderte også på hva jeg skulle lytte til på tilbakeveien. Jeg synes Lørdagsrådet er et fint alternativ til true crime, men etter å ha hørt på det nesten 5 timer i strekk tidligere på dagen så var jeg litt lei. Derfor valgte jeg å høre på en lydbok denne gangen. Valget falt på en bok ved tittelen ”Det er ikke mer synd på deg enn andre” av Ingvard Wilhelmsen. Det ble en tankevekker på flere måter, blant annet tok jeg meg selv i å tenke at det er jammen ikke synd på meg som har så fleksibel jobb!

Gina Erdman
Leder kundeservice
Nærbutikken Hegna Landhandel