Reddet mat-svinn med utrolige 50%!

Reddet mat-svinn med utrolige 50%!

Siden september 2020 har Hegna Landhandel imponerende halvert mat-svinn! Dette gjennom et effektivt, enkelt og brukervennlig mat-svinn løsning som møter alle aldersgrupper.


Landhandelen har i alle år hatt miljø i fokus og jobber tett med FNs-bærekraftsmål, deriblant bærekraftsmål nummer 12 som omhandler Ansvarlig forbruk og produksjon. 


jf. 12.3 Skjermbilde 2022-02-04 kl 155108pngDenne utrolige mat-svinn reduksjonen skyldes et velutviklet system levert av Mat-Norge. 
Dette er skap med forundringsposer, hvor papirnettene som har en original verdi på 250-300 kroner blir solgt for 99,-. Posene inneholder nøyeutplukkede varer som vanligvis ville blitt kastet på grunn av holdbarhetsdato. Dette gjør at produksjon til kast raten går betraktelig ned når mat som hadde blitt kastet heller blir solgt til kunder.


« Vi opplever stor interesse for forundringsposene og folk er kjempefornøyde! Ikke bare er det enkelt å bruke, da kunden slipper å måtte melde seg inn, reservere eller bruke app, men vi får mange gode tilbakemeldinger om hvordan kunden selv føler de får mye for pengene sine! Her får dem alt fra meierivarer, ferskvarer & bakevarer ... Noen tar med seg ett par når de handler, andre bruker nettsiden og handler når det er poser tilgjengelig» 

Forteller Dagligleder hos Hegna Landhandel Gro Cathrine Aasgrav, om sin opplevelse av forundringsposer og etterspørsel.


Systemet er utviklet for kunden til kunden, enkelt og brukervennlig. Konseptet krever derfor ingen forhåndsreservasjon, eller andre ekstra medlemskap eller apper. Kunden kan enkelt ta med seg en pose eller fler når dem først er på Hegna. Forbruker har også mulighet til å følge antall poser i sann tid på butikkens nettside eller Facebook.

Enkelt, greit og godt for både Landhandel, kunde og kloden.

MatSvinn_Gro_Forundringsposerjpg