SmaksSøndag sammen med Epleblomsten AS

SmaksSøndag sammen med Epleblomsten AS

Vi inviterer til SmaksSøndag!

Vi ønsker å ta vare på de lokale produsentene, og håper så mange som mulig vil ta turen til denne søndagen!

Hegna Landhandel har åpent fra kl. 6 - 24. Denne SmaksSøndagen 24.mars, kommer Epleblomsten og deler ut smaksprøver til alle våre gjester fra kl. 14 - 17.


Hvem er Epleblomsten?

Det lille saftpresseriet på Sauar Gard. 

Sauar Gard ligger i Sauherad kommune – midt i Telemark. Garden er fra middelalderen og har vært drevet av familien Sauar i nesten 250 år. Siden oppstarten i 2003 har Epleblomsten lært betydningen av tradisjon og et bevaringsverdig, ærlig og solid landbruk. De er heller ikke redd for å gå nye veier. Deres lille saftpresseri er en av dem, og kommer du på besøk vil du se at vi ikke trenger strekke armene særlig langt for å høste de nærmeste eplene. Det blir god smak av slikt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

vista bellajpg

Produksjon og produkt fra Epleblomsten

Epleblosmten sin populære Eplemost!

Eplemost fra Telemark er et helnorsk, ærlig og rent produkt uten tilsetningsstoffer av noe slag. Mosten er presset fra nydelige, friske og solmodne epler. Eplene sorteres for hånd før de blir presset på eget saftpresseri. Eter pressingen blir mosten kun grovfiltrert, for at smak og næringsinnhold skal bevares. Deretter blir den rent mosten pasteurisert og tappet på kartonger eller flasker. Nærmere det å spise et friskt og frodig eple rett fra treet er det vanskelig å komme. 

epleblomstenjpgSolbærsmoothie

Epleblomsten også nylig på sin supersunne Solbærsmoothie, laget på 100% kortreiste solbær. Produktet strutter av vitamin C og kan tas som en vitaminbombe i form av en shot. Solbær er også nydelig på havregrøt, som basis i smoothie og som smakstilsetning til viltsaus. Varm solbær med litt honning og tilsett litt raspet frisk ingefær og man har en herlig solbærtoddy å varme seg på. 

Eplesirup

Vi må også nevne vår nydelige eplesirup, som er fantastisk på alt av ost, på grønn salat, som en dæsj ekstra smak i brun saus, på pannekaker og på vaniljesaus. 

(artikkelen fortsetter under bildet)
siruppng

Ta turen til Hegna Landhandel Søndag 24.mars fra kl.14-17.
Da kan du få vite mer om Epleblomsten og deres historie og produkter!

Eplemost fra Telemark er klassifisert som en særegen matspesialitet og er innehaver av Matmerks Spesialitetsmerke for sin gode smak og høye kvalitet.

Dette betydningsfulle merket fikk Epleblomsten også nylig på sin supersunne Solbærsmoothie

Alle produktene til Epleblomsten får dere kjøpt her på Hegna Landhandel.

epleblomsten logoJPG